Mijn favorieten

Een taxatie is meer dan een waardebepaling


Het eerste wat verkopers willen weten is een schatting van de waarde van hun woning. “Wat kan ik vragen en wat denkt u dat het opbrengt?” horen we vaak. Het zijn terechte vragen, en natuurlijk geven we daar antwoord op. Maar soms is er behoefte aan meer informatie.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij hypotheekaanvragen, bij fiscale kwesties zoals schenkingen, bij een aangifte voor de erfbelasting en bij een echtscheiding. Een onafhankelijk taxatierapport biedt dan uitkomst. Wij zorgen daarvoor.

Bij zo’n taxatie kijken we niet alleen naar de markt, maar controleren we ook de ins en outs van het pand zelf. Voor het rapport willen we bijvoorbeeld antwoord hebben op de volgende vragen:
 

  • Hoe is de bouwkundige staat?
  • Wat is de perceelgrootte en over hoeveel kubieke meter inhoud praten we eigenlijk?
  • Wat zijn de gebruiksmogelijkheden van het pand?
  • Hoe zit het met de bodemgesteldheid en met milieuaspecten?
  • Welk energielabel heeft het pand en wat kan er aan verbeterd worden?
  • Welke vergunningen zijn er nodig en aanwezig?
  • Is het bestemmingsplan eenduidig en zijn er ontwikkelingen te voorzien?
  • Wat voor zakelijke rechten zijn er aan het pand verbonden en welke zakelijke verplichtingen rusten erop, zoals bijvoorbeeld erfdienstbaarheden?

 

Als we voor een financiering moeten taxeren en u heeft bouwplannen dan kunnen we de waarde na de verbouwing opnemen, zodat u meer financiële speelruimte heeft.

Door alles te onderzoeken ontstaat er een goed beeld en komen we tot een weloverwogen prijsbepaling. We leggen dat vast in een taxatierapport dat voldoet aan alle richtlijnen van het NWWI.

 

 

        

 

Het NWWI
De afkorting staat voor Nederlands Woning Waarde Instituut. De stichting voert een onafhankelijk keurmerk voor woningtaxaties. Vrijwel alle banken verlangen zo’n gevalideerd NWWI-taxatierapport voor de financiering. NWWI-taxateurs moeten dan ook aan strenge voorwaarden voldoen. Ze kennen de regio en werken strikt volgens de normen van het NWWI.

Agnes Tomesen Makelaardij is bij het NWWI aangesloten. Als u een onafhankelijk taxatierapport nodig heeft dan móet u ons via het NWWI inschakelen. Dat kan op twee manieren: uw hypotheekadviseur neemt contact op met het NWWI en vraagt hen om ons in te schakelen of u kunt ons zelf via de website van het NWWI benaderen (www.nwwi.nl). Als u dat wilt, helpen we u daarbij. U bent van harte welkom!


Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring